Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

VeloTeoFoto © Fülep Teo, 2020.07.29.

Utazási és túrafotózás: Az utazásaim, túráim, fotóstúráim során sok ezer fotót készítek, több témakörben. Miután eltöltöttem egy hetet valahol, rendszerint azok számára is új arcát mutatom be a tájnak, országnak, akik húsz éve járnak oda. Meghívásra földrajzos látványelőadásokat, utazási élménybeszámolókat tartok.

Az úti fotózásról: Jól dokumentálni fotókkal egy túrát vagy utazást nem magától értetődő, nem egyszerű. Hosszú fejődést kell bejárni a szürkeárnyalatos (fekete-fehér) filmes fényképezéstől a látványos úti és víz alatti fotókig. Lényeg a látásmód, a felismerés, a gyorsaság és az azonosítás. A gyalogos, kerékpáros és úszó módszerek lehetővé teszik az alapos megfigyelést. Az úti fotózás magában foglal tájfotózást, természetfotózást, időjárásfotózást, épületfotózást, rendezvényfotózást, dokumentumfotográfiát, ételfotózást, streetfotózást, portréfotózást és fotóriportázst. Különös nehézség az egyszeri alkalom, rövid időkeret.

Ezen az oldalon a kedvenc országaimról mutatok néhány jellegzetes és látványos tájképet, vagy egyebet. Magyarország, Katalónia-Spanyolország, Görögország, Hollandia, Montenegró, Bulgária.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Views: 57