Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

10 dolog, ami fiatalon tart és 10 dolog, ami hamar öregít: Sokáig maradunk fiatalok? Vagy sokáig leszünk öregek? Főleg tőlünk függ.

VeloTeoFoto © Fülep Teo, 2021.01.07.

10 things that keep you young and 10 things that make you age quickly: Do we stay young for long? Or will we be old for a long time? It mainly depends on us.

Az időnk értékes, az idő ajándék, fogy és nem jön vissza. Az idő megállíthatatlan és mindenkit legyőz. Fontos az időnk, az életünk hosszúsága, de még fontosabb a tartalma és minősége. Az időt meg kell ragadni és ki kell tölteni, fel kell használni. Az idővel valahol, valakinek el kell számolni. A fiatal megragadja és kihasználja az időt, az öreg már elengedi. Sokáig maradunk fiatalok? Vagy sokáig leszünk öregek? A különbség igen nagy.

A fiatal fürge és tetterős, az öreg lassú és fáradt. Vannak, akik már fiatalon lassúak és fáradtak, míg mások öregen is fürgék és tetterősek. Hogy tartósan maradunk fiatalok, vagy már korán leszünk öregek, függhet a környezettől, de főleg rajtunk áll, fejben dől el. Hogy fiatal vagy öreg életmódra állunk, a szabad választásunk kérdése, a jellemünk része. A 10-10 pontokat a saját tapasztalataim alapján állítottam össze a fiatalos öregek és az öreges fiatalok megfigyelése alapján, de hasonlókat máshol is olvashatunk, például ITT és ITT és ITT és ITT és ITT és ITT és ITT és ITT és ITT és ITT.

10 dolog, ami fiatalon tart

1. Életed mindennapos része legyen az aktív mozgás: közlekedj önerőből és végezz fizikai munkát! Sokat járj gyalog, futva vagy kerékpárral az ügyeid intézéséhez, dolgozz izomerővel, vagy legalább sportolj valamit! A természetes mozgás többet ad, mint elvesz, a mozgás maga az élet! Úgy öltözködj, hogy szabadon mozoghass!

2. Terheld az izomzatod, pörgesd fel a szíved és izzadj mindennap! A heves véráram és az izzadás átmos, tisztít, méregtelenít, frissít!

3. Egyszerű ételeket egyél, igazodva helyhez, évszakhoz, aktivitásodhoz! Sok mozgáshoz egyél bőven, pihenőnapokon keveset, és soha ne válogass, a szervezetednek semmi se maradjon ismeretlen!

4. Igyál sokat: helyi csapvizet és forrásvizet, teát környékbeli gyógynövényekből, fekete és zöld teát, használd fel a természet ajándékainak egészségmegőrző erejét!

5. Dohányzásnak és más pusztító szokásnak, függőségnek helye nincs! Minden ott kezdődik, hogy megtesszük, ami csak tőlünk függ, és az a rengeteg pénz értelmes célra kell.

6. Az idő és az egészség a jólét alapjai, fontosabbak, mint a pénz és a gazdagság! Legyen időd élni, aludj eleget, pihenj napközben is, őrizd a testi–lelki egészséged! Többet ér a sok idő kevés pénzzel, mint a sok pénz kevés idővel!

7. Ne hajtsd szét magad, ne másokat győzz le minden áron, hanem a lustaságodat, a kifogásaidat, a társadalmi elvárásokat, a kor butaságait és a környezeti tényezőket győzd le!

8. Sokat legyél a szabadban télen–nyáron, ez maga a szabadság! Élvezd a természet csendjét és minden elemét lakott területen belül és kívül, a természet legyen része a hajlékodnak!

9. Békében élj, lágy hálás, bizakodó és vidám, ne idegeskedj, inkább dolgozz a feladatok és helyzetek megoldásán! Légy türelmes és elnéző, a belső nyugalmad határozza meg a mindennapjaidat!

10. Legyen hited és célod, tudd a helyed és a dolgod, élvezd a munkádat és az életet, gazdálkodj mindennel, oszd be az idődet, mindig legyen feladatod!

10 dolog, ami hamar öregít

1. Szabadidős sportolással próbád kiegészíteni az életed, amire nem sok időd lesz, miután egész nap munkahelyen és autóban ülsz, minden aprósághoz motoros szerszámokat használsz, gépek vesznek körül és egyhangú munkát végzel! Számold ki, mennyit kereshettél volna a sportidőd alatt!

2. Lassan és keveset sétálj, vagy annyit se, mint egy vénember, a napi tízezer lépést célozd be! Használj izzadásgátlót, véletlenül se izzadj le!

3. Ne tagadj meg semmit magadtól, csak az a tied, amit megeszel! Télen is egyél nyári gyümölcsöket, egzotikus élelmiszereket keress,válogass, mert megteheted!

4. Igyál mindent, ami ízlik, ásványvizet divatból, jegesteát palackból, energiaitalt hobbiból! Hogy milyen folyadéktól leszel egészséges, a reklámok megmondják.

5. Káros a dohányzás, de ismersz valakit, akinek semmi baja, a repülők károsabbak, és úgyis meg kell halni valamiben! Ezer “jó” okod van, miért váltál függővé, a rászánt sok pénz úgyis elmenne másra.

6. Dolgozz minél többet, hogy nagy lábon élhess! Pénz nélkül semmit sem lehet csinálni, ezért minden időd fordítsd pénzkeresésre, a kevés szabadidődben pedig fényűzés és pazarlás.

7. Bizonyítsd, hogy jobb vagy másoknál, mert csak a legjobb számít! Versenyt nyerni és elismerést kapni a legfontosabb, amiért minden áldozatot meg kell hozni!

8. Ne tedd ki magad a nyári melegnek és a téli hidegnek, óvd és kíméld magad. Teremben sportolni biztonságosabb és kényelmesebb; a futógép, szobakerékpár és az evezőgép a jövő élménysportja!

9. Mivel mindig igazad van, harcold ki, ami jár, és ne hagyd, hogy mások beleszóljanak! Nem bízhatsz meg senkiben, mindenért nevezd meg a felelőst, oszd az észt és tegyél rendet, tiéd az út, tiéd a világ!

10. Csak magadban higgy, és abban, amit látsz, meg ami pénzt hoz; tudd, kinek hol a helye és mi a feladata, rangon aluli dologra rá se nézz, a mérce magasan van!

Végszó: Közismert, hogy a káros szenvedélyek habzsolása, a mozgás teljes hiánya és a látványos elhízás gyengébbé, sérülékenyebbé tesz és rövidebb élethez vezet. Az “ép testben ép lélek” már az ókorban is közhely volt, és azóta sem dőlt meg. A rossz, negatív gondolatok, szavak és tettek besavanyítanak és megbetegítenek, a tartós nyugtalanság belülről kezd ki. Idővel minden visszaüt, benyújtja a számlát – amit teszünk, ahogy élünk, ahogyan másokkal bánunk, az lesz a sorsunk, jutalmunk–büntetésünk, karmánk. De a tőlünk független, erősen romboló környezeti hatások is öregítenek, betegítenek, pusztítanak, például a súlyos környezetszennyezés és az emberek közötti viszály.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Views: 130