Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

VeloTeoFoto © Fülep Teo, 2021.01.07.

Az idő megállíthatatlan és idővel mindenkit legyőz. Fontos az időnk, az életünk hosszúsága, de még fontosabb a tartalma, minősége. Az időt meg kell ragadni és ki kell tölteni, fel kell használni. A fiatal fürge és tetterős, az öreg lassú és fáradt. Vannak, akik már fiatalon lassúak és fáradtak, míg mások öregen is fürgék és tetterősek. Hogy tartósan maradunk fiatalok, vagy már korán öregek leszünk, fejben dől el. Hogy fiatal vagy öreg életmódra állunk, a szabad választásunk kérdése. A 10-10 pontokat a saját tapasztalataim alapján állítottam össze.

10 dolog, ami fiatalon tart

1. Életednek mindennapos része legyen az aktív mozgás: közlekedés és fizikai munka, sport! Sokat járj gyalog, futva, kerékpárral, dolgozz izomerővel; élvezd a mozgást, a mozgás maga az élet! Öltözködj úgy, hogy szabadon mozoghass!

2. Terheld az izomzatod, pörgesd fel a szíved és izzadj mindennap! A heves véráram és az izzadás tisztít, méregtelenít!

3. Egyszerű ételeket egyél, igazodva helyhez, évszakhoz, aktivitásodhoz! Sok mozgáshoz egyél bőven, pihenőnapokon keveset!

4. Igyál sok vizet és gyógyteát környékbeli gyógynövényekből, használd fel a természet ajándékainak egészségmegőrző erejét!

5. Dohányzásnak és más pusztító szokásnak, függőségnek nincs helye!

6. Az idő és az egészség a jólét alapjai, fontosabbak, mint a pénz! Legyen időd élni, aludj eleget, pihenj napközben is!

7. Ne versenyezz, ne hajtsd túl magad, ne másokat győzz le, hanem a lustaságodat, a kifogásaidat, a társadalmi elvárásokat és a környezeti tényezőket győzd le!

8. Sokat legyél a szabadban télen–nyáron, ez maga a szabadság! Élvezd a természet csendjét és minden elemét lakott területen is, a természet legyen része a hajlékodnak!

9. Békében élj, légy vidám és jó kedélyű, ne idegeskedj, inkább dolgozz a feladatok és helyzetek megoldásán!

10. Legyen hited és célod, tudd a helyed és a dolgod, élvezd a munkáidat, oszd be az idődet, mindig legyen feladatod!

10 dolog, ami hamarabb öregít

1. Egészítsd ki életedet szabadidős sportolással, miután egész nap munkahelyen és autóban ülsz, motoros szerszámokat használsz, egyhangú munkát végzel! A mozgás fontos, keress rá időt, (amiből nem lesz sok)! Legyen sportruházatod!

2. Sétálj, cél a napi tízezer lépés! Használj izzadásgátlót, hogy ne izzadj le! (Túl kis intenzitású, túl kevés, nem méregtelenít.)

3. Ne tagadj meg semmit magadtól, csak az a tied, amit megeszel! Télen is egyél nyári gyümölcsöt, egzotikus élelmiszereket!

4. Igyál mindent, ami ízlik, ásványvizet divatból, jegesteát palackból, energiaitalt hobbiból!

5. Káros a dohányzás, de a repülők károsabbak, úgyis meg kell halni!

6. Dolgozz minél többet, hogy jól élhess, termeld ki a kívánt életszínvonalad fogyasztásának anyagi fedezetét!

7. Bizonyítsd, hogy jobb vagy másoknál! Versenyt nyerni és elismerést kapni mindennél felemelőbb érzés, amiért áldozatot kell hozni!

8. Ne tedd ki magad feleslegesen a nyári melegnek és a téli hidegnek, kíméld magad. Teremben sportolni biztonságosabb és kényelmesebb!

9. Védd az igazad, ne hagyd, hogy beleszóljanak az életedbe, a nem tetsző dolgokat zárd ki az életedből!

10. Csak abban higgy, ami látsz, tudd, kinek hol a helye és mi a feladata, csak azt csináld, amit jól megfizetnek!

10 dolog, ami fiatalon tart és 10 dolog, ami hamarabb öregít
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Találatok: 117